Onze verbintenissen m.b.t. graan- en zaadhandel

Begin de jaren '90 besliste de Raad van Bestuur van SCAR om uit bekommernis voor de diversificatie en de economische complementariteit te investeren in een departement 'Granen & Zaden en Tuinartikelen' en deze te ontwikkelen.

Dit departement is vandaag goed voor meer dan 25 % van de omzet van SCAR. Het is een van de eclatante successen van onze landbouwcoöperatie, die voor deze sector leider geworden is op de Waalse en Luxemburgse markt, en die zich zelfs niet onopgemerkt laat in Vlaanderen, Duitsland en Noord-Frankrijk.

 

Deze continue groei draait rond meerdere hoofdlijnen:

- Een zorgvuldig aanknopen van partnerschappen met echte ervaren, enthousiaste en complementaire vakmensen uit onze sector: de etablissementen Mornard uit Dison, en Dupont Frères uit Vivegnis.
- De permanente bekommernis van al onze personeelsleden voor een volledige, doeltreffende en gebruiksvriendelijke service, zowel de verkopers, de chauffeurs, telefonistes, boekhouders en voorbereiders van bestellingen...
- De optimale samenwerking tussen een fabrikant met ervaring in voeder en zijn hobbydepartement, volledig autonoom inzake soorten verpakkingen en specifieke distributiekanalen.
- Een breed productassortiment en buurt- en nabijheidsdiensten, gericht op de specifieke noden van de zelfstandige detailhandelaars.
- Een commerciële strategie op basis van kwaliteit, concurrentievermogen en een marketing die zich duidelijk onderscheidt van de massaproducten die de grote warenhuizen en gespecialiseerde ketens overstromen.
- Het verlangen naar een duurzame, commerciële ontwikkeling, gestoeld op een 'win-win'-relatie tussen producent en detailhandelaars.

 

Wij weten dat een handelsrelatie, net als in elke onderneming, eerst en vooral gestoeld is op de mensen die er werken, maar ook op de kwaliteit en het concurrentievermogen van de aangeboden producten en diensten. Wij zijn niet onwetend van de toekomstige belangrijke veranderingen in het werk van de detailhandelaars, vooral in de begeerde hobbysector, huisdieren en tuinartikelen...
Wij zijn dus meer dan ooit overtuigd van het belang van een pertinent en coherent beleid dat aan de oorsprong ligt van ons succes. Wij zullen er trouw aan blijven, want ons werk, ons enthousiasme en onze wil sluiten aan op onze langetermijnvisie.

Een dergelijk partnerschap houdt ook in dat wij op uw vertrouwen mogen rekenen. Wij zetten ons daar dag na dag voor in...

Eric Walin, Directeur             Chistian Denooz, Departementshoofd  Graan- en zaadhandel en Tuinartikelen

                   

 

TOP van de pagina