CMV en andere mineralen

Vitalmine   Likemmers   Blokken en specialiteiten   Verkoopvoorwaarden

 
Dankzij een verstandige aanvulling van het voer met mineralen en vitamines kunnen vele stoornissen en symptomen voorkomen worden!
 
Mineralen, sporenelementen en vitamines zijn noodzakelijk om de goede gezondheid van de herkauwers te verzekeren! Inderdaad, het dier exporteert er elke dag hoeveelheden van via zijn producties en zijn afscheidingen. Tekorten aan sommige van deze elementen in het voer kunnen aan de oorsprong liggen van belangrijke stoornissen, met negatieve gevolgen voor de productie, de gezondheid en de vruchtbaarheid van het vee.
 
De toevoer van macro- en sporenelementen blijft noodzakelijk voor een duurzaam rendement, zelfs als de koe dankzij haar skelet (66 % van de minerale bestanddelen van het lichaam - 99 % Ca en 80 % P...) over een 'bank' beschikt waarmee ze tijdelijk kleine tekorten kan opvangen die aan de oorsprong liggen van het 'vertraagde effect' dat vaak vastgesteld wordt bij het verschijnen van de symptomen van tekorten.
 
Ten slotte herinneren we eraan dat de bijna totale afwezigheid van vitamines in winterse ruwvoedergewassen en de variabele en onvoldoende hoeveelheden sporenelementen in het voer afkomstig van de boerderij het belang aantonen van toevoegingen van vitamines en sporenelementen.
Meer details over het belang van vitamines en sporenelementen
 
 
Nederlands